Winners Tennis Club îl sărbătorește astăzi pe Patrick Ciorcilă, care împlinește frumoasa vârstă de 16 ani. Patrick a avut un an destul de încărcat, a câștigat turnee, a călătorit mult, a urcat până pe locul 123 mondial la juniori și e la doi pași de primii o mie de tenismeni ai lumii (1008 ATP). Cu toate acestea, Patrick e modest: “Obiectivul meu este să rămân sănătos și să progresez, să joc cât mai constant și așa sunt convins că vor veni și rezultate bune”.

Echipa Winners Tennis Club îi urează “La mulți ani!” si succes in toate!

Mai jos puteți citi câteva fragmente dintr-un interviu oferit de Patrick, la inceputul acestei saptamani, celor de la TENNISONE.ro:

TENNISONE.ro: La cati ani ai inceput tenisul?
PATRICK CIORCILA: Am inceput la varsta de 4 ani. Parintii m-au dus la tenis pentru a petrece mai mult timp in aer liber.

TENNISONE.ro: Cum e sa fii cel mai bun tenisman din lume la 15 ani?
Patrick: E un lucru extraordinar pentru mine. Acum cateva luni nu aveam nici un punct si am ajuns deja la 8. Sunt foarte fericit de evolutia mea de pana acum, dar cariera mea abia incepe. Am mult de muncit pana sa ajung unde imi doresc.

TENNISONE.ro: Cine te sustine cel mai mult in turnee?
Patrick: In toate turneele plec cu antrenorul meu Bogdan Nitescu. Lucram impreuna de aproape 4 ani. Ma ajuta enorm in fiecare zi , la antrenamente si meciuri , iar pentru asta vreau sa ii multumesc.

TENNISONE.ro: Cu cine te antrenezi in prezent?
Patrick: Ma antrenez la Cluj , la Winners Tennis Club . Nu am un sparring-partner, ci joc cu jucatori de aici . Majoritatea antrenamentelor le fac impreuna cu Ciprian Porumb jr.

TENNISONE.ro: Cine ai vrea sa fie partenerul tau de dublu daca ai putea alege si dintre cei mai buni jucatori?
Patrick: Il admir mult pe Horia Tecau. Dupa parerea mea ar trebui sa ne uitam mai mult la jucatorii nostri. Faptul ca avem un roman in primii 10 jucatori ai lumii e ceva incredibil indiferent daca e simplu sau dublu. Horia e un exemplu de urmat pentru toti tinerii jucatori.

TENNISONE.ro: Ce obiective ai in tenis?
Patrick: Orice jucator cred ca se gandeste ca doreste sa ajunga in primii 20 jucatori ai lumii. In momentul in care esti acolo, inseamna ca munca ta a fost rasplatita. E nevoie de multa munca si ambitie, insa am incredere ca pot sa reusesc!

TENNISONE.ro: Ce iti place sa faci in timpul liber?
Patrick: Imi place sa fac orice imi distrage atentia de la tenis, pentru a ma relaxa. Ma intalnesc cu prieteni, merg in oras, ma uit la filme, merg la meciuri de fotbal… Cred ca activitati normale pentru un baiat de varsta mea. Oricum, nu prea am mult timp liber intre antrenamente si meciuri. In primul rand am nevoie de odihna, iar scoala imi ocupa de asemenea mult timp.

TENNISONE.ro: Cat cheltuiesti pe an cu tenisul? De unde ai acesti bani ?
Patrcik: Tenisul este un sport foarte costisitor, de aceea nu multi pot sa il practice. Cheltuielile sunt foarte mari, pentru ca ele implica deplasari, antrenor, teren de antrenament, echipament si multe altele. Parintii mei se ocupa de aceste lucruri.

TENNISONE.ro: Cate zile/luni pe an stai acasa?
Patrick: Din pacate, stau tot mai putin acasa. Cu cat cresc in varsta plec tot mai mult, numarul de turnee jucate creste in fiecare an. Nu este usor, dar ca sportiv trebuie sa faci sacrificii. Daca ar fi sa fac un calcul, cred ca stau in jur de 3-4 luni pe an acasa.