Patrick Ciorcilă l-a învins la mare luptă pe Răzvan Sabău în primul tur al turneului futures care se desfășoară în această săptămînă la Mediaș.

Tînărul jucător clujean (16 ani) l-a învins pe fostul component al Cupei Davis și cîștigător al turneului de juniori de la Wimbledon în două seturi, 6-4, 7-6 (7), obținînd cea mai importantă victorie din cariera sa.

Răzvan Sabău (35 de ani) a cîștigat în 1993 turneul de juniori de la Wimbledon și a fost finalist la dublu alături de Andrei Pavel la Openul de la București în 1993 (avînd pe atunci 16 ani).

Sabău a cîștigat trei turnee challenger, două în 2004 și unul în 2005, an în care a avut cea mai bună clasare a carierei sale, fiind locul 74 ATP.

Cu această victorie spectaculoasă Patrick Ciorcilă și-a mai adăugat un punct ATP în palmares, zestrea sa ajungînd în acest moment la 3 puncte APT.

În turul următor al turneului de 10.000 de dolari de la Mediaș Ciorcilă îl va întîlni pe Andrei Săvulescu (1447 ATP). Înaintea acestui turneu Ciorcilă era pe locul 1473 ATP, loc care va fi îmbunătățit la finele turneului de la Mediaș.

(Articol preluat de pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag)