Ultimele două partide ale turneului internațional de tenis AEGON Junior Open 2012 s-au jucat azi, 4 august, pe terenurile Winners Tennis Club din Parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
In proba de simplu feminin, titlul turneului a fost câștigat de Miriam Bulgaru, iar la masculin de Călin Manda.

Miriam Bulgaru, din Alba Iulia, a câștigat în două seturi contra Ylonei Ghioroaie, scor final 6-3, 6-0. Cele două jucătoare s-au întâlnit și în finala de dublu, care a fost câștigată tot de jucătoarea din Alba Iulia.

La finalul unei partide echilibrată și foarte apreciată de publicul clujean prezent în tribune, piteșteanul Călin Manda, în vârstă de doar 14 ani a câștigat în fața lui Gabriel Niculescu cu 7-5, 6-3.

Cele două finale au reprezentat ultimele meciuri dintr-un maraton sportiv care s-a întins pe parcursul a opt zile și a presupus participarea a aproape 100 de jucători din toată lumea. În total, în cadrul AEGON Junior Open s-au jucat peste 110 meciuri de tenis.

AEGON Junior Open 2012 este la a doua ediție în Cluj-Napoca și este organizat de Winners Tennis Club în colaborare cu Federația Română și Federația Europeană de Tenis. Turneul face parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour dedicat juniorilor, baieți și fete cu vârsta de 16 ani.

Evenimentul a fost susținut de grupul financiar AEGON, cunoscut internațional pentru implicarea intensă în tenis și în sport, în general.

Grupul AEGON este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii financiare din lume, specializat în asigurări de viaţă, planuri de pensii şi soluţii investiţionale. Cu sediul in Olanda şi cu o experienţă dovedită în domeniul financiar de peste 160 ani, AEGON activează cu succes în peste 20 de ţări de pe patru continente, unde, prin intermediul celor peste 27.000 de angajaţi, contribuie semnificativ la realizarea obiectivelor personale şi profesionale a peste 45 milioane de clienţi. In Romania, Grupul AEGON este prezent prin doua linii de business: asigurari de viata si pensii private.