Aegon Junior Open 2012, găzduit de terenurile de la Winners Tennis Club și-a desemnat astăzi semifinaliștii. Turneul care se desfășoară sub egida Tennis Europe Junior Tour este unul de o importanță majoră pentru afirmarea tinerilor jucători, fiind o etapă obligatorie în drumul pentru accesul în turneele ITF și mai apoi ATP.

Ediția de anul trecut a Aegon Junior Open a fost câștigată de către clujeanul Patrick Ciorcilă, cel care între timp a ajuns în primii 150 jucători în clasamentul mondial ITF Juniors, având în acest moment 2 puncte ATP.

Jucătorii români au fost principalii beneficiari ai acestei șanse, ei monopolizând tablourile încă din faza sferturilor de finală.

Astăzi, în urma unor meciuri spectaculoase care au atras multă lume pe terenurile de la Winners Tennis Club, am aflat semifinaliștii. Aceștia se vor întâlni mâine în penultimul act – semifinalele.

Iată și rezultatele zilei:

  • Călin Manda (fav.1)-Cezar Georgescu 6-0, 6-1
  • Daniel Cozma (fav.3)-Vlad Călin 1-6, 6-2, 7-6
  • Gabriel Niculescu (fav.4)-Alexandru Manole 5-7, 6-4, 6-1
  • Valentin Vanță (fav.2)-Răzvan Codescu 3-6, 6-2, 6-2

La feminin au fost două surprize de proporții: Mihaela Ghioca a învins-o pe Iulia Ivașcu, cap de serie numărul 2, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4, iar Miriam Bulgaru a trecut de marea favorită, Andrada Surdeanu cu 6-1, 6-1.

Celelalte rezultate:

  • Izabela Novac-Antonia Grasu 6-4, 6-1
  • Ylona Ghioroaie (fav.3)-Jasmine Coteanu 6-0, 6-0.

Semifinalele de vineri programează meciurile:

Bulgaru-Novac și Ghioroaie-Ghioca, la feminin
Manda-Cozma și Niculescu-Vanță, la masculin (aici meciurile nu au oferit surprize, în cursă rămânând toți cei 4 favoriți.)