Pe terenurile de la Winners Tennis Club au continuat astăzi meciurile din primul tur al turneului internațional de tenis AEGON Junior Open.

Pe tabloul masculin, primii doi favoriți s-au impus fără probleme: Calin Manda favoritul nr. 1 a trecut de clujeanul Sergiu Cacoveanu în două seturi, iar Valentin Vanță de Mihai Stoica, tot în două seturi. Valentin Vanță este fiul fostului jucător de Cupa Davis, Mihai Vanță (coleg cu Florin Segarceanu si Andrei Dîrzu). Mama lui Velentin, Claudia Grigorescu a fost campioană mondială și olimpică la floretă.

Cel mai echilibrat meci al zilei a fost cel dintre Vlad Dumitru și George Botezan, partidă care a durat 3 ore și 45 de minute și s-a încheiat cu victoria lui Dumitru 7-6, 1-6, 7-6.Dintre jucătorii clujeni doar Mihnea Turcu a reușit să treacă de primul tur după victoria în fața lui Robert Mavlea cu 6-3, 6-3. Celălalt clujean, Alex Mureșan a pierdut in 3 seturi în fata jucătorului maghiar, Bartakovics Marcell.

Pe tabloul feminin favorita nr. 1, A Surdeanu s-a impus în două seturi în fața Luanei Stanciu cu 7-5, 6-2.

Dintre jucătoarele clujene doar Miruna Băican, legitimată la Winners Tennis Club a rămas în competiție. Meciul Mirunei contra lui Jasmine Coteanu s-a întrerupt din cauza ploii la scrorul de 6-3, 3-1. Iulia Circo a pierdut cu 1-6, 3-6 în fața Andreei Beberechi, iar Iulia Fărcaș cu 6-0, 6-0 în fața mult mai experimentatei jucătoare Ylona Ghiroaie.Arbitrul principal, Ioan Mărginean a declarat: „Turneul se desfășoară în cele mai bune condiții, iar dacă vremea va ține cu noi, ne-am propus ca semifinalele să aibă loc vineri, iar finalele sâmbătă dimineață începând cu ora 11.00”.

AEGON Junior Open 2012 este organizat de Winners Tennis Club, în colaborare cu Federația Română și Federația Europeană de Tenis. Turneul face parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour dedicat juniorilor, baieți și fete cu vârsta de 16 ani și se desfășoară în perioada 29 iulie – 5 august a.c. pe terenurile Winners Tennis Club din Parcul Rozelor.

AEGON Junior Open este un eveniment sportiv de o importanţă majoră pentru tinerii sportivi, fiind un prilej pentru juniorii tenisului local şi naţional de a se afirma la nivel mondial. Este susținut de grupul financiar AEGON, cunoscut internațional pentru implicarea intensă în tenis și în sport, în general.