Marcin Gawron

Finala Banca Transilvania Open 2012 s-a disputat în fața unei asistențe numeroase, aproximativ 200 de spectatori fiind prezenți în tribunele de la Winers Tennis Club.

Favoritul numărul 4, polonezul Marcin Gawron, l-a învins pe favoritul numărul 2, Radu Albot din Republica Moldova, cu scorul de 6-1, 6-3.

Marcin Gawron a etalat pe tot parcursul turneului un joc constant bazat în primul rând pe lovitura pe back-end, cea mai eficientă armă a sa. În primul set Marcin a reușit 3 breack-uri, tranșând astfel foarte rapid disputa, impunându-se cu 6-1. In setul al doilea, Radu Albot a început mult mai bine, a condus cu 2-0, dar polonezul a întors acest rezultat ajungând să conducă cu 3-2. Radu Albot a mai avut o tresărire de orgoliu, a egalat la 3, după care Gawron a reușit al cincelea său breack, s-a desprins, și a câștigat setul cu 6-3.

Imediat după meci,  Marcin Gawron a declarat: „Vreau să-l felicit pe Radu pentru că a jucat atât de bine. Sunt fericit că am câștigat și sper să ne revedem în aceeași postură și anul viitor, aici la Winners Tennis Club”.

Câștigătorul turneului a primit 27 de puncte ATP și 1950 de dolari, iar finalistul 15 puncte si 1350 de dolari.

Marcin Gawron și Radu Albot

[nggallery id=82]