Turneul futures Banca Transilvania Open 2012 a depășit toate greutățile legate de condițiile meteo și a asigurat azi un spectacol de zile mari în meciurile din cadrul sferturilor de finală. Lovitura a dat-o Dino Marcan (Croația), care l-a eliminat pe favoritul 1, numărul 183 mondial, canadianul Peter Polansky. A fost un meci condus de la un capăt la celălalt de croat, care a avut o constanță demnă de toată lauda pe tot parcursul meciului, lovituri tăioase și un ritm alert, în timp ce canadianul nu a părut deloc în formă, cedând parcă fără prea multă luptă. A fost 6-3, 6-2 pentru croat, un jucător foarte admirat pentru felul în care a jucat la acest turneu.

Favoritul 2, Radu Albot (Moldova) a devenit un specialist al victoriilor la mare luptă, în trei seturi, el trecând astăzi de spaniolul Sergio Gutierrez, 6-3, 5-7, 6-4.

Marius Copil, favoritul 3, a trecut fără probleme, 6-1, 6-1 de Andrei Dăescu (un jucător specializat în proba de dublu mai ales) și păstrează în continuare șanse pentru a-și adjudeca finala. Copil a rămas singurul român de pe tablou și în mod firesc rămâne acum favoritul spectatorilor de la Winners Tennis Club.

Marcin Gawron (Polonia) l-a învins în două seturi, 7-5, 6-1 pe ungurul Denes Lukacs (cel care a trecut ieri de reprezentantul gazdelor, Patrick Ciorcilă).

Semifinalele se joacă mâine, prima de la ora 10.00 și a doua de la ora 13.00.

Programul semifinalelor:

Marcan-Gawron și Copil-Albot.

Și proba de dublu a ajuns în faza semifinalelor, care se vor desfășura după următorul program:

Dăescu-Mergea vs Boevanov-Luncanu și Gavrilă-Mirtea vs Effendi-Walsh (Marea Britanie)

Andrei Daescu si Florin Mergea

Patrick Ciorcila si Andrei Mlendea

Marius Copil

Radu Albot