Poza e de acum doi ani. Pe vremea aceea nimeni nu ar fi crezut că cei doi vor ajunge atît de departe

Articol preluat de pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag:

M-a sunat din Bulgaria antrenorul lui Patrick Ciorcilă, Bogdan Nițescu. Poate pentru că jucătorul e aproape de capătul puterilor după meciul de azi de la Kernana Cup sau poate pentru că a simțit și antrenorul că au ajuns aproape de țelul lor comun. Pentru că și azi Patrick a etalat un joc excelent, reușind să treacă dramatic, după mai bine de 3 ore de joc de favoritul doi, turcul Cem Ilkel și să se califice în finala de mîine. Ceea ce a realizat Ciorcilă la aceste două turnee din Bulgaria este aproape de superlativ (împlinirea supremă ar fi cîștigarea finalei de mîine): de pe locul 229 mondial a ajuns pe 168 după Plovdiv Cup iar cu punctele de pînă acum de la Kernana Cup e aproape de locul 135 mondial. Dacă învinge și mîine poate ajunge undeva înspre locul 120 în lume, ceea ce reprezintă o performanță uluitoare pentru un jucător de doar 15 ani care acum un an cînd a început tureele ITF nu era clasificat.

Meciul cu turcul Ilkel a avut de toate: dramatism, angajament de ambele părți, suspans și multă suferință.

În al doilea set Ciorcilă a avut 7 mingi de meci, reușind finalmente să și-o adjudece pe a opta și să învingă în două seturi, după mai bine de 3 ore de joc (așa cum a avut parte mai în fiecare meci al acestui turneu). Antrenorul Nițescu nu mai știa ce să facă pentru a-l împrospăta de jucător pentru că Patrick jucase ieri două meciuri maraton (simplu și dublu) după ce și alaltăieri avusese parte tot de un meci complicat.

Pînă la urmă contează victoria, iar aceasta a fost obținută. Patrick e la al nouălea meci fără înfrîngere în două săptămîni și mîine va juca a doua sa finală consecutivă în Bulgaria. Pentru Cluj acest succes, dublat de evoluția foarte bună a unei alte jucătoare de la Winners Tennis Club, Ilka Csoregi, înseamnă un nou început. Numele mari ale tenisului din acest oraș au de acum continuatori pe măsură. Patrick și Ilka pot duce Clujul la marile turnee precum Roland Garros, Wimbledon, Australian Open sau US Open. Ilka a deschis acest drum, Patrick îl poate continua. Poate peste puțină vreme unul dintre ei se va și impune într-un asemenea turneu, ceea ce ar fi fantastic.

PS I-am rugat pe cei doi să îmi trimită o poză de la tureele din Bulgaria. Și pentru că nu mi-au îndeplinit dorința i-am “pedepsit” și am pus o poză de acum doi ani…