Patrick Ciorcilă e clasat 220 în lume. La Uruguay Bowl ultimul acceptat pe tabloul principal era 170. Iar printre favoriți se numără locul 4 mondial, un japonez, Uchida, apoi Pollanen (Finlanda, 18), Kaczynski (Germania, 39), Galarza (Argentina, 53), Bambridge (Marea Britanie, 61). În aceste condiții, Patrick a jucat calificări. Primul tur l-a avut liber, apoi a jucat în turul secund cu Juan Sebastian Marino, din Columbia, pe care l-a învins cu 2-6, 6-2, 6-3. Aseară, tîrziu, românul a trecut și de ultimu hop pentru a accede pe tablou, trecînd de brazilianul Pedro Lima Wagner, 6-2, 6-3. Brazilianul este o adevărată forță a naturii, are 18 ani și 1,95 m, dar Patrick și antrenorul său, Bogdan Nițescu au adoptat cea mai bună tactică, una care s-a dovedit cîștigătoare.

Meciul s-a desfășurat pe un vînt puternic, cei doi români afirmînd că este pentru prima dată cînd se confruntă un o asemenea intensitate, seviciul fiind foarte greu de executat în asemenea condiții.

Azi încep meciurile de pe tabloul principal, acolo unde Patrick Ciorcilă a prins partea superioară a acestuia, cea cu favoritul unu, japonezul Uchida. În primul meci, Ciorcilă va juca împotriva columbianului Diego Pedraza, locul 153 ITF, 17 ani, care are în acest an în palmares 7 victorii și 5 înfrîngeri. În decembrie 2011 Pedraza a jucat finala de la Orange Bowl.

Bogdan Nițescu și Patrick Ciorcilă încep azi cea de a treia săptămînă de turnee în America de Sud, după Chile și Argentina, un periplu extrem de folositor pentru cariera tînărului jucător clujean, care are ocazia să se confrunte cu crema tenisului juvenil mondial.

Patrick Ciorcilă s-a născut pe 20 septembrie 1996, a început tenisul la 5 ani, cel mai bun loc în ierarhia mondială de 18 ani l-a avut pe 2 ianuarie 2012, atunci cînd era clasat locul 193 în lume. Clujeanul a avut o serie excelentă de rezultate anul trecut, anul în care a făcut pasul la categoria 18 ani. În acest an nu a jucat decît în Chile și Argentina, bilanțul său de pînă acum fiind o victorie și două înfrîngeri.

La Uruguay Bowl mai joacă un român, Andrei Ștefan Apostol, care a acces și el pe tablou după calificări și va juca în primul tur cu favoritul trei, argentinianul Juan Ignacio Galarza. Ciorcilă și Apostol vor juca împreună și la dublu.

(Articol preluat de pe blogul lui Ovidiu Blag)