Jucatoarea Winners Tennis Club, Ilka Csoregi (antrenor Daian Floreiu) a muncit mult in ultima perioada, dand dovada de talent si multa vointa, iar acest lucru i-a adus rezultate extraordinare.

Primul titlu din 2012 a fost cel de Campionala Nationala la categoria 16 ani, in a doua saptamana a anului. Ilka s-a impus fara probleme, dupa cum se poate vede si in rezultatele de mai jos, si astfel, si-a asigurat prima pozitie in clasamentul national  de 16 ani.

  • Turul 1 vs. Andreea Rainea: 6-1 6-0
  • Turul 2 vs. Raluca Ciufrila: 6-2 6-1
  • Sferturi vs. Jasmine Coteanu: 6-4 6-1
  • Semifinala vs. Oana Simion: 6-0 6-2
  • Finala vs. Andreea Gradinaru: 6-3 6-3

Pe plan international, avand in vedere ca anul trecut Ilka a cucerit continentele americane – in America de Sud a castigat doua turnee, iar in SUA s-a clasat pe primele pozitii ale Orange Bowl si Eddie Herr – anul acesta si-a indreptat atentia spre Australia, unde a castigat primul turneu G1 ITF la dublu. Aici, Ilka a ajuns fara probleme in finala probei de dublu unde, impreuna cu rusoaica Elizaveta Kulichkova, a castigat meciul cu scorul de 3-6 6-3

[10-8].

Turneul Loy Yang Taralgon International 2012 a beneficiat de participarea celor mai buni tenismani junior din intreaga lume. Printre castigatorii celebrii ai acestui turneu se Numara Roger Federer si Andy Roddick.

Cea mai recenta performanta a Ilkai este turneul de Grand Slam Australian Open. La Melborne, Ilka a fost una dintre cele doua tenismene care au reprezentat Romania.

Ilka a mizat din nou pe chimia dintre ea si rusoaica Elizaveta Kulicikova (cap de serie numărul 3) si impreuna aveau să câştige în faza sferturilor în dauna canadiencelor Eugenie Bouchard – Carol Zhao 2-0 (6-2, 6-4). Cu toate aceste, traseul lor a fost oprit in semifinale de favoritele nr. 1, Irina Kromaceva şi Danka Kovinic (Rusia/Muntenegru), scor 0-2 (3-6, 4-6).

In urma acestor rezultate, Ilka se claseaza pe pozitia 13 in clasamentul ITF mondial de juniori 18 ani.

Performantele ei sunt cu atat mai extraordinare cu cat Ilka are doar 15 ani.

Mai jos va prezentam o analiza a performantelor Ilkai Csoregi de la inceputurile carierei ei in tenis, in 2007, pana in prezent. Va reamintim ca Ilka a inceput sa participe la turneele din circuitul mondial ITF doar din 2011.

Sursawww.coretennis.net

Mai multe detalii despre performantele Ilkai gasiti aici