Jucătorul clubului de tenis Winners Tennis Club, Patrick Ciorcilă, a urcat, grație ultimelor două rezultate din Africa – câștigarea turneului ITF Egipt și finalist la ITF North African din Tunisia – pe locul 275 în clasamentul mondial ITF Juniors.

Din totalul de opt turnee ITF jucate, Patrick Ciorcilă a câștigat două – în Macedonia și Egipt – și a ajuns în finala altor două, în Bulgaria și, acum, în Tunisia. Aceste rezultate, obținute în doar cinci luni de la debutul său în circuit, l-au propulsat până pe locul 275 în clasamentul mondial ITF categoria 18 ani. Bilanțul întâlnirilor sale este și el unul edificator în acest sens, Patrick câștigând în acest interval 23 de meciuri și pierzând doar 6.

Văzut ca un jucător cu potențial ridicat pentru anii care urmează, Patrick se va axa, în viitorul apropiat, pe turneele ITF, acolo unde își dorește să urce cât mai rapid în prima sută de jucători ai lumii la categoria juniori 18 ani.

„Sunt extrem de mulțumit de felul în care am jucat și de faptul că am reușit să mă adaptez rapid condițiilor de la cele două turnee din Africa. Locul 275 IFT este mai mult decât am sperat să realizez în acest an. Sunt abia la început și sper să joc cât mai bine în viitor”, a declarat Patrick Ciorcilă.