Jucătorul clubului Winners Tennis Club, Patrick Ciorcilă, continuă să-și confirme valoarea, obținând victorii și puncte importante la turneul internațdional de la Sofia, ITF Dema Cup. Competiția, care s-a încheiat pe 13 august a.c., face parte din circuitul internațional de tenis ITF Juniors la care participă cei mai buni jucători din lume cu vârste de până la 18 ani. Patrick este la a cincea prezență în cadrul ITF, chiar dacă nu a împlinit încă 15 ani.

In cadrul turneului de la Sofia, Patrick a ajuns până în finală, câștigând pe rând meciurile împotriva turcului Sinan Tuna, 6-0 6-1, în primul tur și apoi împotriva malaiezianul Mohd Assri Merkuzi, favoritul 2, cu 5-7 7-5 7-5, în turul secund. In sferturi a trecut la pas de favoritul 5, cipriotul Ilia Konstantinos, 6-1, 6-3, iar în semifinale de Andrei Ștefan Apostol, 6-1, 2-6, 6-1.

În finală, după o partidă disputată, Patrick a fost învins de românul Luca Tatomir cu 7-6(0) 5-7 3-6.

Patrick a debutat recent în circuitul mondial ITF Juniors. In luna mai a.c. el obținea primele puncte la turneul ITF de la Mediaș și, peste o săptămână, la cel de la Balș. Au urmat turneul ITF de la Helsinki, în Finlanda, apoi Tivoli Trophy, în Timișoara și acum Dema Cup din Bulgaria. In urma celor 5 turnee, Patrick are 75 de puncte situându-se pe pozitia 546 în lume, în clasamentul ITF Juniors.

Săptămâna aceasta Patrick Ciorcilă a ales un alt ITF, cel din Macedonia, iar din 22 august a.c. va rămâne acasă, la Winners Tennis Club pentru a participa la turneul internațional BT Tennis Trophy, cel mai important turneu de tenis profesionist organizat vreodată în Cluj-Napoca.