Gabriel Moraru

BT Tennis Trophy 2011 a programat astăzi semifinalele probei de simplu, transmise în direct de postul național. In prima partidă a zilei s-au întâlnit Gabriel Moraru (617 ATP) și Andrei Mlendea, favoritul 8 (567 ATP).

Cele aproape 4 ore de joc din sferturile de finală cu Petru Luncanu și-au pus amprenta pe jocul lui Mlendea care a acuzat dureri la brațul drept și o stare acută de oboseală. Mlendea a reușit să facă față doar în primul set pe care l-a pierdut în tie-breack cu 6-7, pentru ca după primul game din setul al doilea să abandoneze.

Gabriel Moraru, câștigătorul turneului futures de săptămâna trecută de la Iași, a declarat: “Ne știm foarte bine cu Mlendea, suntem prieteni și am jucat de multe ori împreună. Am mizat pe avantajul de a fi jucat mai puțin decât el cu o zi înainte și mi-am propus să stau cât mai mult în meci știind că oboseala acumulată de el iși va spune cuvântul. Imi pare rău ca a fost nevoit sa abandoneze, dar mă bucur că astfel am șansa să îmi continui traseul început cu victoria de la Iași.”

Despre finala de mâine, Moraru a opinat: “Am studiat jocul australianului și îmi propun ca mâine să țin cât mai mult mingea în joc. Mă bazez pe faptul că am o experiență mai mare pe zgură; nu mă voi grabi și voi încerca să-mi valorific acest atu”.

Matt Reid

In cea de-a doua semifinală s-au întâlnit Matt Reid, Australia (385 ATP) și Robert Coman, 22 de ani – 712 ATP.

Robert Coman a fost revelația BT Tennis Trophy 2011 fiind cel care a trecut în sferturi de Teodor Crăciun, care l-a eliminat pe favoritul numărul 1, James Duckworth.

Favoritul numărul 3, Reid a avut emoții doar în setul al doilea atunci când, Robert Coman a condus cu scorul de 5-3. Reid a revenit, a egalat la 5 și, pe fondul unor erori neforțate și duble greșeli la serviciu ale lui Coman, a întors soarta setului și a câștigat partida cu scorul de 6-3, 7-5.

Așadar, mâine, 28 august 2011, finala BT Tennis Trophy între Matt Reid și Gabriel Moraru cu începere de la ora 11.00.