Prima zi a tabloului principal în turneul BT Tennis Thophy 2011 a oferit spectatorilor meciuri foarte frumoase pe arenele de la Winners Tennis Club.

Patrick Ciorcila

Capul de afiș al dimineții a fost meciul de dublu dintre perechile Patrick Ciorcilă – Andrei Mlendea și Mugurel Anagnastopol – Florin Mergea, adjudecat de cei din urmă în trei seturi. Patrick Ciorcilă și Andrei Mlendea au luat primul set cu 7-6 și au avut un moment bun la 2-1 în setul secund, cînd au ratat de puțin desprinderea la 3-1. Cuplul Mergea – Anagnastopol s-a impus finalmente cu scorul de 6-7(2), 7-5

[10-5].

Andrei Mlendea

Robert Coman a trecut după peste trei ore de joc de italianul Luca Rovetta, 7-5, 4-6, 7 5, învingătorul culegînd binemeritate aplauze pentru ardoarea cu care și-a disputat fiecare punct.

Alexandru Carpen a revenit miraculos și l-a învins pe Teofil Indre, scor 0-6, 7-6, -4, 6-1.

S-au mai calificat în manșa secundă Victor Galovic (Italia), 6-3, 6-4 cu neamțul Stephan Hoiss și Damiano di Ienno (Italia), 3-6, 6-4, 7-5 cu Nicolae Marin.

Malaezianul Assri Merzuki a facut o echipă de succes cu Gabriel Moraru și au trecut în turul secund învingând perechea Alexandru Carpen – Alexandru Marasin cu 6-1, 6-1.

Ziua s-a încheiat cu meciul celor doi reprezentanți ai Winners Tennis Club, Alex Jecan și Patrick Grigoriu contra echipei Ciprian Porumb – Teodor Marin, scor 6-2, 6-3.

Ziua de mâine, 24 august, va începe cu meciul dintre favoritul numărul 1, James Duckworth (Australia) vs. Victor-Mugurel Anagnastopol, la ora 10.00, urmat de Andrei Mlendea vs. Alex Jecan, iar de la ora 16.00 va avea loc partida dintre Patrick Ciorcilă și Răzvan Sabău.