Winners Tennis Club, în colaborare cu Federația Europeană de Tenis, organizează pentru prima dată in Cluj-Napoca, turneul internațional de tenis pentru juniori AEGON Junior Open 2011. Turneul face parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour dedicat juniorilor, baieți și fete, în vârstă de 16 ani și se va desfășura în perioada 13 – 19 iunie a.c. pe terenurile Winners Tennis Club din Parcul Rozelor.

AEGON Junior Open este un eveniment sportiv de o importanţă inegalabilă pentru tinerii sportivi, fiind un prilej pentru juniorii tenisului local şi naţional de a se afirma la nivel mondial. Este sustinut de AEGON Romania, prin cele două linii de business ale sale, pensii private şi asigurări de viaţă, ambele cu sediul în Cluj Napoca.

În cele șapte zile de concurs, la Winners Tennis Club vor participa peste 100 de jucători din toată Europa, în prima zi de concurs fiind programate 24 meciuri din care 8 la dublu. Programul detaliat al meciurilor va fi afisat pe pagina web a clubului, www.winners-tennis.ro începând cu 12 iunie. La iniţiativa organizatorilor, intrarea este liberă, aşa încât, la faţa locului, un număr cât mai mare de iubitori ai acestui sport să poată urmări competiţia şi să-i susţină pe concurenţi.

„Cu o tradiție de peste 30 de ani, circuitul Tennis Europe Junior Tour, din care face parte și turneul de la Cluj a crescut de la de 40 turnee la peste 300 în prezent. Importanța acestui circuit este demonstrată și de faptul că fiecare jucător aflat astăzi pe primele poziții ale tenisului mondial a participat la acest campionat la începuturile carierei sale în tenis” a declarat Jacques Dupré, Preşedintele Tennis Europe.

Nume ale tenisului mondial, precum Ivan Lendl, Steffi Graf, Roger Federer, Justine Henin sau Andy Roddick au obţinut primele rezultate sportive remarcabile participând la circuitul Tennis Europe Junior Tour.