Dupa trei zile de meciuri spectaculoase, prima ediţie a turneului international AEGON Junior Open U16 la tenis de câmp, si-a desemnat finalistele in proba de simplu la fete si sfert-finalistii la baieti.

Jucatorii români domina tablourile, astfel incat la baieti, în faza optimilor, singurii jucatori straini sunt Berk Iliescu, jucator de origine romana dar stabilit in Turcia, cipriotul Constantinos Ioannides si bulgarul Miroslav Georgiev. In turul 3, dupa o partida disputata, Berk Iliescu (favorit nr. 4) l-a invins pe Stefan Tapescu în trei seturi cu 3-6 7-5 6-3. Tot o partida grea a avut si Miroslav Georgiev. Acesta l-a invins pe romanul Vlad Onita cu 6-4 4-6 6-3. In schimb Constantinos Ioannides ( fav.3) n-a avut nici o problema in disputa contra lui Vladimir Filip (Romania) pe care l-a invins cu 6-0 6-0.

Printre cei cinci romani care s-au calificat in sferturile de finala se numara si jucatorul nostru, favoritul numarul 1, Patrick Ciorcilă, care nu a intalnit rezistenta din partea adversarilor sai de pana acum. Astazi, Patrick  l-a „spulberat”  pe neamtul Ferdinand Feith cu 6-0, 6-0, intr-un meci care a durat putin peste 30 de minute. Alt roman calificat in primii opt este Bogdan Apostol, care a trecut, nu fara dificultate, de favoritul nr. 5, Andrei Crapcenco cu 6-7(7) 6-16-1. Dragos Madaras s-a calificat si el in fazele superioare dupa ce l-a invins in trei seturi (5-7 6-4 6-2) pe bulgarul Marian Georgiev, iar Valentin Vanta (favorit nr. 7) l-a învins pe Baloiu Florin (fav. nr. 10), cu 6-4, 6-2. Ultimul roman calificat este Sergiu Bucur care a trecut in turul 3, fara emotii, de Dragos Pistea cu 6-1, 6-3. In urma acestor rezultate s-a decis şi tabloul meciurilor din sferturi: P. Ciorcilă – D. Madaras, B. Iliescu – B. Apostol, V. Vanta – C. Ioannides, M. Georgiev – S. Bucur. Primele meciuri incep maine dimineata la ora 10.00.

La fete, doua surori din Ungaria vor intalni fiecare cate o romanca pentru un loc in finala. Bondar Anna si Bondar Sara vor juca fiecare cate o semifinala maine, dupa ce Anna a trecut de Amanda Sapta cu 6-3, 6-2, iar Sara de Andrada Surdeanu ( fav. Nr. 7) cu 7-5, 6-2. Marea surpriza este Elena Gabriela Ruse care a dat peste cap calculele hârtiei, învingând-o in turul 2 pe favorita numarul 1, sârboaica Milica Novakovic cu 6-3, 6-3, iar apoi in sferturi pe Raluca Serban cu 6-2, 6-4. Ultima jucatoare romanca este Ioana Popescu, care a depăşit-o pe Madalina Grigoriu (fav. nr. 4), cu 6-4, 6-2. Drept urmare, programul semifinalelor este următorul: E. Ruse – A. Bondar, S. Bondar – I. Popescu.

Finalele probelor de dublu, atat la fete cat si la baieti se vor disputa tot maine. De la ora 10.00 se joaca finala de dublu la fete intre perechea din Slovacia, Teresa Mihalikova – Barbora Palcatova si romancele Raluca Serban – Anabela Betea. Slovacele au trecut in sferturi de cele doua surori din Ungaria, Anna si Sara Bondar cu scorul de 7-6(1), 6-3, iar romancele au avut un meci greu cu perechea formata din Iva Ivkovic si Milica Novacovic din Serbia. Scor final 2-6 6-4

[10-6] pentru romance.

Finala de dublu la baieti ii are ca protagonisti pe Patrick Ciorcila in echipa cu Bogdan Apostol, pe de o parte si pe Dragos Madaras si Sergiu Bucur, de cealata parte a fileului. In semifinale Ciorcila si Apostol au invins, fara drept de replica, perechea Berk Iliescu – Vanta Valentin cu 6-0, 6-0, iar Bucur si Dragos au trecut de Teoctist Costache si Andrei Crapcenco cu 6-4, 6-3. Finala de dublu se joaca maine incepand cu ora 16.00.

Sambata, 18 iunie, postul de televiziune TVR Cluj va transmite in direct finalele.

Va reamintim ca intrarea este libera , iar meciurile incep in fiecare zi la ora 10.00.