Prima ediţie a turneului internațional AEGON Junior Open U16 la tenis de câmp se află in faza semifinalelor. Au fost cinci zile de meciuri spectaculoase în care ambiția jucătorilor și pasiunea pentru tenis au încins zgura de la Winners Tennis Club. Turneul, în premieră în Cluj-Napoca, este organizat în colaborare cu Federația Europeană de Tenis si face parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour dedicat juniorilor, baieți și fete, până la vârsta de 16 ani.
În cifre, AEGON Junior Open a însemnat: peste 100 de jucători din 11 țări europene; 6 zile de tenis; 12 terenuri de zgură ocupate în permanență și 45 de meciuri.

Tabloul de simplu feminin a oferit spectatorilor mai multe surprize: în finală, două surori și-au disputat trofeul competiției. Bondar Anna si Bondar Sara, două surori din Ungaria, au ajuns adversare după ce fiecare a trecut în semifinale de o româncă. A învins sora mai mare, Sara cu scorul final de 6-0, 2-6, 7-5.

A doua mare surpriză oferită de tabloul feminin, a fost Elena Gabriela Ruse care a dat peste cap calculele hârtiei, învingând-o încă din turul 2 pe favorita numarul 1, sârboaica Milica Novakovic cu 6-3, 6-3, iar apoi în sferturi pe Raluca Serban cu 6-2, 6-4. Românca a pierdut în semifinală, fiind învinsă de Anna Bondar cu scorul de 6-1, 6-1.

Pe tablourile de simplu băieți au dominat jucătorii români. Ieri, 16 iunie, în sferturile de finală, singurii jucători străini erau Berk Iliescu, jucător de origine română dar stabilit in Turcia, cipriotul Constantinos Ioannides și bulgarul Miroslav Georgiev. Dintre aceștia doar Ioannides a mai rămas să lupte pentru titlu împotriva românului Sergiu Bucur (favoritul nr. 2). Cipriotul a învins cu 6-0, 6-3.

A doua semifinală s-a jucat între favoritul numărul 1, Patrick Ciorcilă și Bogdan Apostol. Patrick a ajuns fără probleme în această fază a competiției, în faza sferturilor trecând de Dragos Mădăraș cu 6-1, 6-2. În semifinala de astăzi, Patrick a învins în trei seturi cu  4-6, 6-0, 6-4.

Finalele probelor de dublu, atat la fete cât și la băieti s-au disputat ieri, 16 iunie. La fete româncele Raluca Serban – Anabela Betea au învins perechea din Slovacia, Teresa Mihalikova – Barbora Palcatova cu 6-4 6-4. Finala de dublu la băieți i-a avut ca protagoniști pe Patrick Ciorcilă în echipă cu Bogdan Apostol, pe de o parte și pe Dragos Mădăraș și Sergiu Bucur, de cealată parte a fileului. Scor final 6-7, 6-2, 10-7

„Nu mai există nici o îndoială ca Winners Tennis Club a reușit să pună Clujul pe harta tenisului mondial. In sprijinul acestei afirmații vine însuși interesul AEGON, pentru turneul de la Cluj. De fapt, AEGON este title sponsor în aceasta săptămână la două turnee internaționale, la Eastbourne (Marea Britanie) și la Cluj”  a declarat Simona Ciorcilă, președintele Winners Tennis Club.

“Parteneriatul între Winners Tennis Club si AEGON Romania este o extraordinara oportunitate sa ne implicăm activ in sprijinirea celor care-și doresc să îmbrățișeze un stil de viață sănătos. Ne bucurăm că în orașul nostru, Cluj Napoca, avem șansa să replicăm, la scară mai mică, ceea ce AEGON a reușit in Marea Britanie – AEGON British Tennis Championship Series –, ca parte a strategiei de Responsabilitate Socială a Grupului AEGON.

”AEGON crede în excelența în fiecare acțiune. Cu atat mai mult cu cât pasiunea și motivația dezvoltate la vârste mici pot genera succese în fiecare etapă a vieții. Îi felicităm pe toți câștigătorii Turneului Internațional AEGON Junior Open 2011 precum și pe toți participanții. Îi invităm pe cei care anul acesta au fost aproape să caștige, să ne facă onoarea de a veni și anul viitor și de a lupta pentru podium. Cu toții merităm să fim acolo, ține de noi sa cream cadrul si contextul necesar de a reuși în viață să fim pe primul loc în tot ceea ce facem”, a declarat Silvia Sîrb, CEO AEGON Romania.

GRUPUL AEGON

AEGON Asigurări de Viaţă S.A. face parte din grupul internaţional AEGON (www.aegon.com) – la nivel mondial unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii financiare, specializat în asigurări de viaţă, planuri de pensii şi soluţii investiţionale.

AEGON ÎN ROMÂNIA

Pensii private – Integrându-se în strategia de dezvoltare pentru zona Europei Centrale şi de Est, Grupul AEGON are primul contact cu piaţa din România în anul 2007, când înfiinţează compania de pensii private BT AEGON, rod al parteneriatului dintre corporaţia olandeză şi Grupul Banca Transilvania.

În vederea consolidării poziţiei sale pe piaţă financiară din România, AEGON achiziționează la începutul lui 2009, pachetul de acțiuni de 50% – participația Băncii Transilvania, în compania de administrare a fondului de pensii.
Astfel, astăzi, compania de pensii, AEGON S.A.F.P.A.P. S.A. (Societate de Asigurare a unui Fond de Pensii Administrat Privat) este deținută integral de grupul AEGON.

Asigurări de Viaţă – La începutul lui 2008, AEGON pune bazele unei noi companii în România – AEGON Asigurări de Viaţă S.A. (www.aegon.ro), răspunzând astfel provocării de a intra în sectorul de activitate cu cel mai promiţător potenţial de creştere din întregul sistem financiar autohton. 2009 marchează debutul activităţii de vânzare a produselor şi serviciilor pe piaţa locală.

In 2010 se laseaza un nou parteneriat cu Banca Transilvania care deschide pentru AEGON prezența de Bancassurance în România.