Jucătorul clubului Winners Tennis Club, Patrick Ciorcilă, a făcut noi pași în cariera sa, ajungând la doar 14 ani să joace în turnee ITF. Debutul său la acest nivel s-a produs recent la Sibiu, unde a ajuns în finala de dublu și în sferturile de finală la proba de simplu. Patrick continuă să-și confirme valoarea la turneul internațional de la Balș, ITF Instrig Cup, competiție care s-a încheiat pe 15 mai a.c și la care au participat cei mai buni jucători din lume cu vârste de până la 18 ani (în România se dispută doar trei turnee ITF într-un an competițional).

Patrick a ajuns în sferturile de finală la proba de simplu în condițiile în care se afla la a doua participare la un turneu de 18 ani, el având doar 14 ani.

În primul tur a produs o surpriză uriașă, trecînd de suedezul Daniel Windahl (favoritul numărul 5), scor 6-4, 6-1, pentru ca în turul secund să îl învingă  pe portughezul Rodolfo Pereira, scor 6-2, 7-5, un jucător cu multă experiență în turnee internaționale.
La capătul unui meci foarte frumos în sferturile de finală, disputat în compania favoritului numărul 1, Tudor Cristian Sulea, Patrick a cedat cu scorul de 4-6 1-6.

“Au fost două săptămâni incredibile pentru mine. De fapt tot anul 2011, din ianuarie și până acum am avut o serie de turnee foarte bune și sunt mulțumit pentru că îmi văd eforturile răsplătite prin rezultate. Cu toate acestea, sunt conștient ca se poate si mai bine de atât” a declarat Patrick Ciorcilă la finalul turneului.

În urma acestui success, Patrick a ajuns pe locul 778 în clasamentul mondial ITF și se menține pe primul loc în clasamentul național la categoria 16 ani. Săptămâna următoare el va participa la Campionatele Naționale Individuale ale României, categoria 16 ani.