Ilka Csoregi, legitimată la clubul Winners Tennis Club, si-a dovedit inca o data statutul de mare speranta a tenisului romanesc castigand primul tur al turneului international pentru junioare de la Roland Garros, care se desfasoara in aceste zile in capitala Frantei.

Dupa un meci foarte frumos, Ilka a caștigat în fața reprezentantei gazdelor, franțuzoiaca Lea Tholey cu scorul final de 6-4, 6-1.

In varsta de doar 15 ani, Ilka si-a inceput participarea la turnelee de nivel mondial ITF, pentru junioare de 18 ani, in toamna anului trecut, avand pana in prezent 12 astfel de turnee. In urma rezultatelor exceptionale obtinute la aceste turnee, printre care amintim castigarea a doua titluri de campioana in Peru si Bolivia si un loc in primele 8 jucatoare la turneul ITF din Franta, la Beaulieu Sur Mer, Ilka a ajuns pe locul 57 in clasamentul mondial ITF. Aceasta pozitie i-a permis intrarea pe tabloul principal la Roland Garros, una din cele mai importante competitii ale tenisului mondial pentru pentru junioarele in varsta de 18 ani.

Dupa victoria din primul tur, Ilka s-a calificat in mansa secunda, unde o va intalni pe favorita numarul 6, Danka Kovinic din Muntenegru. Iti tinem pumnii, Ilka! Mult succes!