Interviu apărut pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag:

Talentatul jucător de tenis Patrick Ciorcilă, multiplu campion al României la doar 14 ani, a ajuns, împreună cu antrenorul său, Bogdan Nițescu, în SUA. Acolo ei participă la un stagiu de pregătire la academia de tenis a unui român, Gabriel Trifu, dar și la cea a celebrului Nick Bollettieri. Așa cum am stabilit la plecare, Patrick a fost operativ și am realizat acest dialog la mare distanță.

-Patrick, cum a fost drumul?

-Obositor și plin de peripeții. Dar important este că am ajuns cu bine aici în Florida, unde sînt 25 de grade și atmosfera este una plăcută. Din păcate încă sufăr de pe urma schimbării de fus orar, dar sper să mă acomodez rapid, pentru că încep turneele în 12 decembrie și vreau să fiu în formă.

-Pînă la turnee, e de muncă la antrenamente. Unde te pregătești?

-Deocamdată la Academia lui Gabi Trifu, alături de niște jucători de aici. Mîine va sosi și Horia Tecău, cu care de abia aștept să bat mingea. Și bineînțeles, cu antrenorul meu, Bogdan Nițescu. Vreau să îți spun că stăm într-un apartament care este situat la 5 minute de Academia lui Nick Bollettieri, unde vom ajunge să jucăm, și care este imensă, are vreo 40 de terenuri.

-Spuneai că începi turneele în 12. Care sînt acestea?

-Da, voi juca ambele turnee la Miami. Primul este de categorie 16 ani, American Cup, după care voi debuta, pe 18 decembrie la Orange Bowl, la categoria 14 ani, cel mai cunoscut turneu de juniori din lume, cîștigat de-a lungul timpului de jucători care aveau să devină mai apoi chiar lideri mondiali.

-Patrick, mult succes, și aștept următoarea ta corespondență din SUA…

-Mulțumesc, te salută și Bogdan Nițescu, iar eu îi salut pe toți clujenii și sper să se gîndească un pic la mine, să îmi țină pumnii.