Mi-a scris din SUA Patrick Ciorcilă, dar scurt. Se simțea din propozițiile lui că nu i-a picat foarte bine că a pierdut în turul al doilea al American Cup. Deși a fost învins de către favoritul unu, Alex Fennell, 5-7, 4-6, la mare luptă. “Alex Fennell are 15 ani dar e clasat pe locul 450 în lume la categoria 18 ani, deci e bun”, atît mi-a scris Patrick despre adversarul său. A trebuit să deschid eu situl www. coretennis.com ca să văd tabolul de 64 (pînă și aceasta este o performanță în sine pentru clujean) și să constat că Ciorcilă l-a bătut măr pe un bulgar în turul inaugural, Aleksander Stoyanovski, 6-0, 6-2, pentru ca în turul al doilea sorții să i-l aducă în față tocmai pe favoritul 1.

Acum Patrick se pregătește pentru Orange Bowl, o competiție pentru vîrsta de 14 ani (în sfîrșit, aș spune, pentru că pînă acum a evoluat doar la categorii de vîrstă superioare). “Ne pregătim, împreună cu antrenorul meu Bogdan Nițescu și o serie de jucători din România aici, la Coral Gables, cartierul în care se joacă Orange Bowl. Vineri îmi încep noua aventură, sper să fie bine “, a spus Ciorcilă pentru PMOB.

Orange Bowl este cea mai prestigioasă competiție pentru juniori din lume, ajunsă la a 49-a ediție și îi are an de an la start pe cei mai buni juniori la acel moment. La acest turneu au participat, de-a lungul timpului, nume ajunse apoi de prin rang în tenis, precum Juan Martin del Potro, Justine Henin, Kim Clijsters, Chris Evert, Andre Agassi, Jim Courier, Anna Kournikova sau Monica Seles.

Vă voi ține la curent cu evoluția lui Patrick la Orange Bowl și în zilele următoare.

PS Astăzi, în cadrul galei “Zece pentru Cluj”, Patrick Ciorcilă va primi titlul de “Ambasador al Clujului”.

(articol preluat de pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag)