Patrick Ciorcilă a pierdut meciul din turul al treilea al Orange Bowl (Miami, SUA), în fața croatului Borna Coric, unul dintre favoriți, scor 3-6, 4-6.

“Eu am atacat, el s-a apărat, dar părea că știe în fiecare moment ceea ce trebuie să facă. A fost ca un zid, aproape că nu a greșit nimic, cred că este foarte greu să te impui în fața lui, dar de multe ori am fost aproape, poate mi-a lipsit și un pic de noroc”, a spus Patrick pentru PMOB.

Patrick Ciorcilă și-a marcat debutul la o asemenea competiție de anvergură cum este Orange Bowl (128 de sportivi în calificări, 128 de jucători pe tabloul principal, un veritabil campionat mondial de juniori de 14 ani) cu două victorii clare și atingerea turului al treilea. A trecut cu brio peste diferența de fus orar, s-a adaptat foarte bine condițiilor meteo (temperaturile au oscilat, au fost zile cu vînt puternic) și a reprezentat mai mult decît onorabil România la Orange Bowl.

Tînărul jucător clujean va sosi acasă joi, unde își va relua antrenamentele. Finalul de an și Revelionul îl vor prinde în Germania, la antrenamente, pentru ca pe data de 2 ianuarie 2011 să se prezinte la București, în vederea startului campionatului național la categoria 16 ani, care se va da pe 6 ianuarie.

(articol preluat de pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag)