Știam că aseară la 20.30 joacă, mă gîndeam că pe la 22.00 termină și că în jurul orei 24.oo aș avea șanse să văd actualizat tabloul principal. Nici americanii nu mai sînt însă ce-au fost, astfel încît am amînat emoțiile pe dimineață. Și cînd am găsit rezultatul, 6-1, 6-2 (Patrick Ciorcilă-David Volfson (Canada, favorit 9), am și “mutat” pe gmail, să văd dacă mi-a scris Patrick.

Și într-adevăr, îmi scrisese. “Am cîștigat cu Volsfon pentru că am jucat bine și constant. Am încercat să schimb ceva la jocul meu, să nu mai risc atît de mult, pentru că am observat că nimeni nu mai joacă acum așa. Joc mai înalt, mai de siguranță și văd că merge. Acum urmează meciul cu Borna Coric, din Croația. El a cîștigat anul trecut Orange Bowl, e numărul unu în Europa iar săptămîna trecută a învins într-un turneu foarte tare în Bahamas. Dar dacă joc la fel de bine am toate șansele să cîștig”, a spus Patrick pentru PMOB.

Așadar, Patrick Ciorcilă-Borna Coric, astăzi, de la ora 20.30, ora României, în șaisprezecimile de finală ale celui mai important turneu de juniori din lume, Orange Bowl. Deja performanța lui Patrick, debutant la un asemenea turneu de anvergură, este una remarcabilă. Iar dacă îl va învinge pe croat, ea poate fi trecută la categoria “excepțional”. Și pentru că tot a primit săptămîna trecută titlul de ambasador al Clujului, iată că în această săptămînă a dovedit din plin că îl și merită.

(articol preluat de pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag)