Seria corespondenței telefonice și pe mail cu Patrick Ciorcilă continuă. După acum vă spuneam în primul articol, tînărul jucător se pregătește în aceeste zile la Academia Nick Bollettieri, dar și la cea a românului Gabriel Trifu, urmînd să joace apoi la două turnee importante, American Cup și Orange Bowl.

La academia lui Gabriel Trifu, United Tennis Academy, zilele acestea a sosit și Horia Tecău, cu care Patrick s-a antrenat asiduu.”M-am bucurat să pot să bat mingea cu un astfel de jucător exponențial pentru tenisul din România precum este Horia Tecău. Mi-au prins foarte bine orele pe care le-am petrecut alături de el pe teren”, a spus Ciorcilă. De asemenea, parteneră de antrenament i-a fost și croata Mirjana Lucic, locul 97 WTA.
Din păcate vremea nu pare să țină cu tenisul în acea zonă a SUA, temperatura scăzînd brusc și vîntul întețindu-se, ceea ce îl îngrijorează pe Patrick în perspectiva startului de duminică de la American Cup (Miami).”După ce în primele zile am acuzat difernța de fus orar, între timp obișnuindu-mă, acum a început acest vînt năpraznic, care duce mingile aiurea. Tot ce sper este ca să se potolească rafalele și lucrurile să reintre în normal”, a declarat micul campion.

Astăzi Patrick Ciorcilă și antrenorul său, Bogdan Nițescu, vor pleca de la Bradenton spre Miami iar duminică jucătorul se va afla pe tabloul principal al acestui turneu important pentru experiența sa, American Cup, rezervat juniorilor de 16 ani (clujeanul a împlinit recent 14 ani).

Și pentru că juniorul nostru s-a antrenat și la Academia Nick Bollettieri, ne-a trimis o fotografie de acolo, pentru care îi mulțumim.

(articol preluat de pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag)