Joi, 11 noiembrie, la Bucuresti, s-a incheiat selectia nationala de toamna pentru categoria de varsta 16 ani, unul dintre criteriile de departajare a sportivilor participanti la turneele de obiectiv ale FRT, Campionatul European Individual 2011 si Winter Cup 2011.

Au fost convocati primii 13 sportivi din clasamentul national al FRT, la categoria 16 ani din momentul acceptarii si primii doi sportivi nascuti in 1996 si 1997, din clasamentele de la categoria 14 ani din momentul acceptarii, precum si un spotiv remarcat de catre antrenorul federal.

Sportivii au fost impartiti in doua grupe valorice, cea dintai compusa din primii opt clasati la categoria 16 ani si cea de-a doua din ceilalti participanti. In turul de calificare s-au intalnit un sportiv din prima grupa cu unul din cea de-a doua, invingatorii jucand apoi in turneul final, sistem-sah.

La baieti, pe langa favoritii Artur Culicovschi, Alexandru Buzelan, Patrick Ciorcila, Luca Tatomir, Andras Szekely si Paul-Rares Andriuc, au acces la turneul final si Iustin Baciu si Alexandru Maru.

Clasamentele finale  pentru 16 ani baieti rezultate in urma tuturor meciurilor au fost urmatoarele:

1. Paul Andriuc (CS Orasenesc Cugir)
2. Patrick Ciorcila (CS Winners Cluj-Napoca)
3. Alexandru Buzelan (LPS CSS Constanta)
4. Andras Szekely (CS Dinamo Bucuresti)
5. Artur Culicovschi (CSM Dunarea Galati)
6. Iustin Baciu (Tenis Star Piatra Neamt)
7. Luca Tatomir (TCB)
8. Alexandru Maru (Palatul Copiilor Pitesti)

Toti jucatorii, antrenorii si insotitorii au apreciat aceasta actiune, in cadrul careia, pe langa meciurile disputate, s-au dat, pentru prima oara dupa foarte multi ani, si probe fizice. Toti participantii au facut si circuitul medical, la Centru National de Medicina Sportiva Lia Manoliu.

Inaintea inceperii selectiei, la sedinta tehnica li s-a explicat tuturor participantilor ce se doreste si ce se asteapta de la ei, iar disciplina atat pe teren, cat si in afara lui a fost unul din punctele asupra caruia s-a insistat foarte mult. In final, jucatorii au fost rasplatiti pentru efeorturile depuse cu o petrecere, in cadrul careia s-au oferit si cupele castigatorilor.

Sursa www.frt.ro