Sezonul competițional de vară 2010 la Winners Tennis Club a însemnat peste 20 de competiții derulate pe parcursul a șase luni, din mai până în octombrie 2010. Mai exact au fost două competiții internaționale, alte patru competiții naționale și 15 turnee BCR Tennis Partener din care șapte turnee Tenis10. Pentru echipa Winners Tennis Club sezonul de vară 2010 a însemnat și multă pasiune, muncă, spirit competițional și nu în ultimul rând satisfacția succesului, totul într-o atmosferă antrenantă și emoționantă deopotrivă.

Jucătorii Winners Tennis Club marii câștigători ai turneelor naționale

Cele patru turnee naţionale de tenis Banca Transilvania Tennis Cup, ediția I și II, AEGON Tennis Cup și turneul Ambient Tennis Cup, care tocmai s-a încheiat, s-au bucurat de o participare numeroasă atât din partea jucătorilor înscriși în competiţie, cât şi din partea publicului amator de tenis. Au participat peste 500 de jucători, fete si băieţi, din 20 de oraşe, la 6 categorii de vârstă, 10, 12, 14, 16 şi 18 ani și seniori.

Jucătorii legitimați la clubul nostru au câștigat în total 30 de trofee, atât la simplu cât și la dublu. S-au remarcat jucători ca: Ilka Csoregi (14ani), Patrick Ciorcilă (14ani), Radu Țaica (10 ani), Carla Ciorcilă (10 ani), Oana Cocan (10 ani), Jasmin Arif (10 ani), Răzvan Martin (12 ani) și Miruna Băican (13 ani).

Turneele internaționale

European Summer Cups – Copa del Sol, etapă a Campionatului Mondial de Tenis World Junior Tennis Competition este cea mai mare competiție de tenis pentru juniori, din Europa. Turneul s-a desfășurat la Winners Tennis Club în perioada 27 – 29 iunie a.c. În cele trei zile de concurs au participat 8 echipe naționale: Austria, Belgia, Bulgaria, Letonia, Slovacia, Serbia, Ungaria şi Romania. Marea câștigătoare a fost echipa Slovaciei urmată de Ungaria și Belgia, pe treapta a doua, respectiv a treia.

Al doilea turneu internațional găzduit de Winners Tennis Club în 2010 a fost Turneul Vodafone-Winners, parte integrantă a circuitul BCR FUTURES ROMÂNIA, organizat sub egida Federației Internaționale de Tenis. Acest turneu reprezintă șansa oferită tinerilor jucători, în special celor din România, de a-și începe drumul către tenisul profesionist. Tinerii jucători de tenis au astfel posibilitatea de a acumula primele lor puncte ATP / WTA prin prezența la aceste turnee ca alternativă la participarea în cadrul altor turnee internaționale._

Finala turneului a fost câștigată de spaniolul Javier Marti după ce l-a învins în finală pe românul Răzvan Sabău cu scorul de 7-6(5) 5-7 6-1 . În urma partidei care a durat aproape 3 ore, Marti şi-a trecut în cont 17 puncte ATP şi 1.300 de dolari.

În concurs au fost înscrisi peste 100 de sportivi – din 22 de țări, inclusiv România, sportivi aflaţi printre primii 600 jucători în clasamentul ATP. Premiile în valoare de 10.000 $ au fost acordate de sponsorii principali ai evenimentului, Winners Tennis Club și Vodafone.

Opt turnee BCR Tenis Partener

Pe parcursul a șase luni, Winners Tennis Club a găzduit opt turnee BCR Tennis Partener fiecare cu aproximativ 200 de jucători înscriși în concurs, atât la simplu cât și la dublu.

Cel de-al doilea turneu din seria BCR Tenis Partener, turneul Platinum, care s-a desfășurat în perioada 10-13 iunie a ridicat și mai sus stacheta. Turneul a reprezentat o desfășurare de forțe impresionantă, ce poate fi egalată doar la un Mare Slem al profesioniștilor, cu un tablou în premieră de 128 de poziții dovedind un interes fară margini pentru sportul alb.

Oaspete ITF la Winners Tennis Club

În perioada 13-15 iunie a.c., la Winners Tennis Club s-a desfasurat un workshop dedicat antrenorilor și jucătorilor de tenis cu vârste între 4 si 10 ani, care a avut drept scop însușirea programului Tenis10, pe baza campaniei internaționale de inițiere și învățare a tenisului „Tennis Play&Stay – Serve Rally Score”, susținută de Federația Internațională de Tenis (ITF).

Antrenorul englez Mark Tennant, reprezentant al Federației Internaționale de Tenis, a explicat necesitatea însușirii principiilor Tenis10, în contextul actual, în care “tenisul este bun pentru atragerea copiilor, dar nu și pentru menținerea lor pe timp îndelungat”. “Sunt prea mulți copii care cred că tenisul e greu de jucat, că e plictisitor. Asta trebuie să schimbăm. Tenisul e, în primul rând, un joc”, a subliniat Tennant.

Tenis10 – record național de turnee

Subliniind importanța acestor reguli în tenisul pentru copii, Federația Internațională de Tenis (ITF) va impune începând cu anul 2012 folosirea regulilor Tenis10 în orice competiție pentru copii cu vârsta până în 10 ani.

Winners Tennis Club a organizat anul acesta șapte competiții Tenis10, ultima dintre ele având loc în 10 octombrie a.c. Tenis10 s-a bucurat de un success atât de mare încât Winners Tennis Club deține recordul național pentru numărul de turnee organizate, depășind chiar și reputatele cluburi bucureștene în ceea ce privește frecvența cu care se succed competițiile pentru copii. De altfel, Cluj-Napoca se află în fruntea clasamentului și în ceea ce privește numărul de copii înscriși în sistemul Tenis10, cu 70 de jucători.

Planuri pentru 2011

În 2011, Winners Tennis Club dorește să ofere clujenilor cât mai multe competiții internaționale. Astfel prima competiție va fi campionatul internațional Tennis Europe pentru 16 ani.

Tenisul este un sport care necesită o sumă de abilități din partea jucătorilor de performanță cum ar fi: agilitate, rezistență fizică și flexibilitate, dar cea mai importantă abilitate consider că trebuie să fie pasiunea pentru acest sport. Cei peste 800 de copii prezenți la turneele din 2010 ne-au demonstrat încă o dată că pasiunea nu are vârstă și că tenisul de juniori este un sport în care merită să investim. Spre bucuria mea, după un singur an de activitate, am demonstrat tuturor că putem găzdui, în cele mai bune condiții, competiții de nivel internaţional atât pentru juniori, cât și pentru senori. Acest lucru ne motiveaza o dată în plus, pentru a ne axa preponderent asupra turneelor internaționale, pe care vrem să le aducem în număr cât mai mare la Cluj. Dorim să punem Clujul pe harta europeană și din punctul de vedere al tenisului”, a declarat Simona Ciorcilă, Președintele Winners Tennis Club.

Pentru mai multe detalii vă rugam vizitati paginile fiecarei competiii precum si galeriile foto si video.