Incepand cu anul 2012 folosirea terenurilor de dimensiuni reduse si a mingilor mai usoare in orice competitie pentru copii cu varsta pana in 10 ani este obligatory, a decis Federatia Internationala de Tenis (ITF), la sfarsitul lunii august.

ITF a aprobat in unanimitate modificarea Regulamentului jocului de tenis, astfel incat  va interzice folosirea mingilor si a terenurilor standard in competitiile copiilor pana in 10 ani. In schimb, impune folosirea mingilor rosii, portocalii si verzi pe cele trei dimensiuni de terenuri. Noua prevedere, care va fi aplicata din ianuarie 2012 urmareste ca toate competitiile sa fie adaptate varstei fiecarui copil.

In Romania, Tenis10 a fost initiat inca din luna mai a anului 2010 de catre Tenis Partener si este implementat cu sustinerea Federatiei Romane de Tenis.

Winners Tennis Club a organizat anul acesta sapte competitii Tenis10, ultima dintre ele va avea loc in 10 octombrie a.c. Tenis10 s-a bucurat de un success atat de mare incat Winners Tennis Club detine recordul national pentru numarul de turnee organizate, depasind chiar si reputatele cluburi bucurestene in ceea ce priveste frecventa se succed competitiile pentru copii.

De altfel, Cluj-Napoca se afla in fruntea clasamentului si in ceea ce priveste numarul de copii inscrisi in sistemul Tenis10, cu 67 de jucatori.

Site-ul www.tenis10.ro va pune la dispozitie toate informatiile necesare intelegerii Tenis10, inscrierea in sistemul Tenis10, competitii, echipament, terenuri sau niveluri de joc!

Sursa Tenis10.ro