Weekendul acesta aduce un record de competiții sportive la Winners Tennis Club, prin organizarea concomitentă a 3 turnee de tenis, însumând peste 300 de participanți.

Primul turneul este Cupa Persil GOLD, parte a Circuitului BCR Tenis Partener. Turneul începe astăzi, 2 iulie a.c. și are 184 de jucători înscrisi.

Invitatia de inscriere in circuit este lansata oricarui pasionat de tenis, indiferent de sex sau nivel de joc, cu varsta de minimum 11 ani. Procesul de inscriere este detaliat la http://bcr.tenispartener.ro si este activ din luna februarie.

Duminică, 4 iulie, va avea loc turneul Tennis 10 adresat copiilor sub 10 ani. În această competiție sunt înscrisi 35 de copii. Intr-un context in care prima experienta a copiilor cu tenisul era pana acum,  de cele mai multe ori, coplesitoare, Tenis Partener® a lansat in Romania proiectul Tenis10, prin care ii incurajeaza pe cei mici sa descopere tenisul ca un sport usor, distractiv si sanatos. Desfasurat cu sprijinul Federatiei Romane de Tenis (FRT) si al Academiei Sever Dron, Tenis10 ia in calcul cateva principii simple, prin care copiii cu varsta intre 4 si 10 ani se orientează catre tenis, iar cu ajutorul unor antrenamente si competitii specifice raman atasati acestui sport si fac primii pasi spre a deveni campioni.

Tenis10 are la baza doua componente esentiale: pe de o parte metodele specifice de antrenament, insotite de echipamentul adecvat varstei si abilitatilor fiecarui copil, iar pe de alta parte sistemul competitional, conceput sa completeze primele elemente. Altfel spus, copiii vor juca tenis pe terenuri mai mici, cu rachete mai scurte si mingi mai usoare, in cadrul unor competitii al caror sistem de scor genereaza partide cu durata redusa. In consecinta, primele experiente pe terenul de tenis de care cei mici vor avea parte vor fi lipsite de efortul exagerat care pe cei mai multi ii indeparta pana acum de acest sport.

Pentru a marca importanța Clujului pe harta tenisului internațional, Winners Tennis Club împreună cu Federaţia Română de Tenis – organizează, turneul internaţional „VODAFONE – WINNERS”, parte integrantă a Circuitului Național BCR Futures. Evenimentul va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 5-11 iulie a.c., la Winners Tennis Club, Parcul Rozelor, competiţiile fiind programate zilnic între orele 9:00  şi  20:00.

Pe tabloul de calificări sunt înscrişi 64 de sportivi, iar pe tabloul principal 32.  Meciurile de calificare sunt programate pentru sâmbătă, 3 iulie (prima etapă a calificărilor, 32 de meciuri), respectiv duminică, 4 iulie (a doua etapă, 16 meciuri), de la ora 9.00.

Pe toată perioada celor 7 zile de concurs, accesul publicului în incinta clubului este liber. Este primul eveniment de o asemenea anvergură organizat în Cluj-Napoca în acest an.

Premiile substanțiale sunt acordate de sponsorii principali ai evenimentului, Winners Tennis Club și Vodafone. Datorită importanţei evenimentului, sunt aşteptaţi să participe peste 100 de sportivi – din 22 de țări, inclusiv România, sportivi aflaţi printre primii 600 jucători în clasamentul ATP.

„VODAFONE – WINNERS” este al doilea turneul internațional organizat, în acest an, la Winners Tennis Club, după etapa europeană a Campionatului Mondial de Tenis Pentru Juniori, European Summer Cups care a reunit pe terenurile de tenis ale clubului opt echipe naționale: Austria, Belgia, Bulgaria, Letonia, Slovacia, Serbia, Ungaria şi Romania.