Winners Tennis Club, în colaborare cu Federația Română de Tenis, organizează – în perioada  27 – 29 iunie a.c. – preliminariile Campionatelor Europene de Tenis pentru Juniori: European Summer Cups – Copa del Sol, băieți – 14 ani.

Având în vedere importanţa competiţiei, Clujul,  Winners Tennis Club şi Federaţia Română de Tenis îşi aduc astfel contribuţia la încurajarea viitorilor mari tenismeni români. La European Summer Cups, echipa de juniori a ţării noastre este formată din: Rareş Andriuc, Daniel Groșescu,  Bogdan Borza, respectiv Roxana Mohănescu,  care este şi căpitanul echipei.

European Summer Cups este numele generic a şase campionate de tenis de echipe, organizate de Tennis Europe. Desfășurate în opt ţări din Europa, în fiecare locație participând câte opt echipe, European Summer Cups este cea mai mare competiție de tenis pentru juniori, din Europa.

În cele trei zile de concurs, la Winners Tennis Club vor participa 8 echipe naționale: Austria, Belgia, Bulgaria, Letonia, Slovacia, Serbia, Ungaria şi Romania. Primele două echipe câștigătoare se califică pentru rundele finale ale campionatului organizate în Spania şi, ulterior, la Campionatul Mondial de Tenis pentru Juniori.

Festivitatea de deschidere va avea loc duminică, 27 iunie ora 10:00. În fiecare zi de concurs sunt programate 12 meciuri dintre care 4 la dublu. Programul detaliat al meciurilor va fi afișat pe pagina web a clubului, www.winners-tennis.ro în 26 iunie.

„European Summer Cups este evenimentul cu cea mai lungă tradiție în tenisul european pentru juniori, majoritatea tenismenilor de top participând la acest campionat la începutul carierei lor. Tocmai din acest motiv, suntem încântați că orașul Cluj-Napoca, cu lunga şi bogata sa tradiție în tenis, va fi gazda evenimentului din acest an” – afirmă Jacques Dupré, Preşedintele Tennis Europe.

Nume ale tenisului mondial, precum Ivan Lendl, Steffi Graf, Roger Federer, Justine Henin sau Andy Roddick au obţinut primele rezultate sportive remarcabile participând la Campionatele Europene de Tenis pentru Juniori.

Winners Tennis Club, gazda evenimentului sportiv European Summer Cups – Copa del Sol, este cel mai mare şi mai modern club de tenis din ţară. Prin activităţile sale, acesta promovează tenisul – atât ca activitate de petrecere a timpului liber, cât şi pentru a transmite copiilor şi tinerilor pasiunea pentru acest sport. Incepând cu anul trecut, clubul a găzduit peste 20 de competiţii naţionale şi internaţionale de tenis.

Banca Transilvania este sponsorul oficial al evenimentului European Summer Cups – Copa del Sol. Ca parte a comunităţii locale, BT se implică în dezvoltarea sportului, având chiar propriile branduri pentru  competiţii de profil: BT Tennis Cup, BT Golf Cup şi Crosul BT.