În perioada 10-13 iunie, la Cluj-Napoca a avut loc BCR Tenis Partener Platinum – Cupa Lenovo, al doilea turneu de Mare Slem al tenisului pentru amatori din România. Winners Tennis Club a găzduit un adevarat maraton de tenis: peste 200 de meciuri pentru amatori, peste 180 de mini-partide pentru copii și un meci demonstrativ de dublu cu un format nemaîntâlnit în care tați si fii celebri au jucat alături, dar și unul împotriva celuilalt.

Competiția a adus la start 205 jucători amatori, dintre care numai o treime au fost clujeni. Mulți dintre ceilalți au călătorit sute de kilometri pentru a fi prezenți  la un eveniment de tenis cu nimic deosebit față de cele ale profesioniștilor. Cu câte 90 de meciuri disputate în primele 2 zile, 30 de partide în a treia zi si 6 finale în ultima, organizatorii au fost bucuroși să anunțe că pentru prima dată, exact ca într-un turneu de Mare Slem, s-a derulat un tablou cu 128 de jucători înscriși.

Turneul a însemnat și multe victorii și premii pentru Winners Tennis Club. Astfel, la nivelul 5, Horațiu Călugăr a fost marele câștigător surpriză. Jucătorul, în vârstă de numai 12 ani, a trecut în finală de Sebastian Morar (cap de serie numarul 6) cu scorul de 6-1; 6-4.

„M-am simțit foarte bine la acest turneu. Sper să revin și să mai câștig. Adversarul meu a fost destul de bun, dar am trecut cu bine peste și am câștigat. Vreau să ajung un tenisman profesionist în primii 100 din lume„, a declarat Horațiu penru bcr.tenispartener.ro

Horațiu este membru al Winners Tennis Club fiind antrenat de Bogdan Mihali. La nivelul 8, marele câștigător este Adi Szabo, antrenor la Winners Tennis Club. Adi a câștigat în ultimul act de la nivelul 8 al BCR Tenis Partener Platinum – Cupa Lenovo, 4-6, 6-0, 6-2 cu Adrian Călinescu. Tatăl unei fetițe de  4 ani, Adi își împarte pasiunea pentru tenis cu meseria pentru care s-a pregătit în facultate, cea de stomatolog. Totuși, spre mulțumirea sportivilor pe care îi pregătește la Winners Tennis Club, sportul alb a ieșit învingător: “Tenisul va ramane pe primul plan; ca medic, profesez mai putin, pentru ca iubesc tenisul, m-am nascut pe terenul de tenis”.

Nivelul 9 a fost câștigat de un alt antrenor al Winners tennis Club, Alex Jecan. Alex a câștigat cu 6-1, 6-1 în finala împotriva lui Cătalin Plăcintar. “A fost o finală mai ușoară de cât ma așteptam. Mi-aș dori sa joc alături de profesionisti, dar finanaciar e extrem de greu. Mă bucur că am reușit să-mi trec în palmares un turneu de Grand Slam, din circuitul BCR Tenis Partener”, a declarat pentru bcr.tenispartener.ro jucatorul de 22 de ani, care anul trecut a depășit faza calificarilor unui turneu ITF Futures, la Brașov.

Au mai primit din partea BCR Tenis Parteneri distincții simbolice următoriilor sportivi membri Winners Tenins Club:

  • Cel mai talentat tânăr jucător: Răzvan MARTIN (11 ani, nivelul 6)
  • Cea mai mare speranță: Patrick CIORCILĂ (13 ani, nivelul 9 – foto sus)

Tenis usor, distractiv si sanatos cu Tenis10

Duminca, 13 iunie, copiii au năvălit pe terenul de tenis, într-o competiție special dedicată lor, BCR Tenis10 – Cupa Erste Asset Management. 52 de prichindei  însoțiți de părinți și bunici au jucat peste 100 de mini-partide de tenis, la finalul cărora au fost premiați cu toții de personajele de desene animate, Scooby Doo si Flapjack.

Competiția a avut trei nivele de joc: roșu, portocaliu și verde, ultimul fiind nivelul cel mai dificil unde au jucat sportivi care practică tenisul de performanță.

Winners Tennis Club și-a adjudecat și aici podiumul, câștigătoare fiind Carla Ciorcilă, iar colegele ei de club Iulia Fărcaș și Oana Cocan ocupantele locului II, respectiv III.

Competiția desfașurată în cadrul proiectului Tenis10, initiat și coordonat de Tenis Partener, s-a bucurat de prezența și susținerea reprezentantului ITF, Mark Tennant, aflat în România pentru a disemina în rândul cluburilor de tenis, al antrenorilor, părinților și copiilor, ideea necesității însușirii principiilor Tenis10, în contextul actual, în care “tenisul atrage copiii, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp, dupa care majoritatea renunță la acest sport.”. “Sunt mulți copii care cred că tenisul e greu de jucat, că e plictisitor. Asta trebuie să schimbăm. Tenisul e, în primul rând, un joc ușor, distractiv și sănătos”, a subliniat Tennant. Seria de evenimente Tenis10 continua pana in octombrie, cu 25 de competitii similare.