Clubul sportiv situat în Parcul Rozelor din Cluj-Napoca, Winners Tenis Club, cel mai mare şi mai modern club de tenis din România a continuat organizarea de turnee  oficiale indoor la sfârșitul săptămânii trecute prin organizarea Cupei Diverta ediţia a I-a. Turneul de categoria a treia, cu participare națională organizat sub egida FRT, a adus la start două categorii de vârstă, 10 ani și 12 ani băieți și fete.

Competiția a început sâmbătă 6 februarie cu jocurile categoriei 10 ani. Băieții aparținând unor cluburi din Zalău, Baia Mare, Alba Iulia, Orăștie și Cluj au jucat un sistem de joc fiecare cu fiecare –“ șah de șase”. Cu cinci victorii din cinci meciuri Raul Ciupe legitimat la Palatul Copiilor din Zalău a ocupat locul întâi. Pe locul doi s-a clasat Cristian Anghel de la Constructorul Alba Iulia cu trei victorii, locul trei revenindu-i lui Raul Morancea legitimat la Artemis Orăștie, trei victorii. Jucătorul clujean de la TC Cluj George Nadin a ocupat locul al cincilea.

Locurile întâi și doi la 10 ani fete au fost disputate de Carla Ciorcilă legitimată la Winners Tennis Club și Iris Kiraly de la Armătura Zalău. După un joc de trei ore, foarte frumos și aprig disputat, victoria a revenit jucătoarei din Zalău în trei seturi. Iris a obținut patru victorii din patru meciuri, Carla trei victorii din patru jocuri, pe locul trei s-a clasat Teodora Adascălului de la Venus Brăila cu două victorii din patru meciuri. Locul 4 a fost ocupat de Oana Cocan de la Winners Tennis Club.

La 12 ani tablourile principale atât ale băieților cât și ale fetelor au fost de 16 jucători. La fete Ioana Minca – LPS Pitești favorita numărul 1 a competiției, locul 13 național a dispus în finală de favorita a doua Andrada Caraban (17) cu scorul 6-0;61. Locurile trei au fost ocupate de cele două semifinaliste, Cristina Todor de la TC SUN Alba Iulia și Anca Rusu de la TC Baia Mare.

La băieți Mihnea Turcu de la Tom Tenis Cluj favoritul numărul unu, locul trei în clasamentul național a câştigat cu 6-0;60 în fața lui Cristian Moldovan de la CSU Târgu Mureș, favoritul 2 și locul 13 național. Răzvan Martin de la TC Hărnuț Cluj și Eduard Vlăsceanu de la Herveco Ploieşti au ocupat pozițiile trei în clasamentul final.

Directorul turneului Domnul Lucian Boldor a declarat “A fost o competiție foarte interesantă și atractivă pentru jucători. Turneele de categoria a treia sunt după Campionatele Naționale cel mai bine răsplătite în puncte, locul întâi obține 500 de puncte, locul doi câte 400 puncte, locul trei 300 puncte etc. Meciurile au fost foarte frumoase și tehnic surprinzător de bune ținând cont de vârsta mică a jucătorilor. S-a remarcat meciul foarte disputat pe durata a trei ore de joc a finalei la fetițele de 10 ani între Iris Kiraly și Carla Ciorcilă. Turneul a fost un succes, copiii primind cupe, diplome şi premii foarte atractive de la sponsorii competiției: Diverta, Artimex, Roxer și Winners Tennis Club în valoare de aproximativ 3000 lei.”

Date tehnice:

Turneu final 10 ani baieti
Turneu final 10 ani fete
Tablou principal 12 ani baieti
Tablou principal 12 ani fete

PR Winners Tennis Club

Click aici pentru galeria foto a competiţiei.