Seria turneelor Artimex, organizate în sezonul de iarnă 2010 la Winners Tennis Club s-a încheiat cu ediția a patra, ediție dedicată jucătorilor și jucătoarelor de 14 ani. Se încheie astfel prima parte a sezonului de iarna dedicată tuturor categoriilor de vârstă. Dorind să ofere jucătorilor de toate vârstele posibilitatea de a participa la cât mai multe turnee și de a acumula cât mai multe puncte în campionatul intern, Winners Tennis Club organizează săptămânal competiții înscrise în calendarul competițional al FRT. Turneele organizate aici, atât în sezonul de iarnă cât și cele din sezonul de vară 2010, cu participare exclusiv românească, sunt de categoria a treia, turnee cu număr de puncte puse în joc situate imediat după Campionatele Naționale Individuale.

Inițiativa Winners Tennis Club a prins roade,  numărul jucătorilor participanți a fost în continuă creștere de la ediție la ediție. Astfel băieții au jucat pe tabloul principal de 32 poziții iar fetele pe TP 16.

De remarcat este că au participat jucători din toate colțurile țării, București, Baia Mare, Sibiu, Satu Mare, Câmpia Turzii, Botoșani, Bistrița, Alba Iulia, Oradea, Cluj.

Competiția fetelor a fost câștigată de Ioana Roșca de la TC Baia Mare, favorita 1 care a câștigat finala cu 6-1;6-4 în fața Oanei Irimescu(2) legitimată la Sănătatea Botoșani. Miruna Băican(4) de la Winners TC a părăsit competiția în sferturile de finală.

Turneul băieților a adus la start 25 de jucători. Finala i-a adus față în față pe favoriții 1 și 2 ai turneului, Florin Băloiu de la Front Oradea și Patrick Ciorcilă de la Winners Tennis Club.

Patrick  Ciorcilă aflat pe poziția 34 în clasamentul European la 14 ani, a participat în perioada 12-19.02 la STORK INTERNATIONAL TE U14 TROPHY 2010, care s-a desfășurat la Oetwil am See, în Elveția. A părăsit competiția în faza sferturilor de finală în fața favoritului 1, rusul Bogdan Bobrov, numărul 12 european. Întors acasă Patrick s-a înscris în competiție trecând peste handicapul lipsei perioadei de reacomodare cu zgura. Finala părea a fi jucată la scorul de 1-0 la seturi și 4-1 în setul doi în favoarea lui Florin, însă Patrick a reușit să câștige cinci ghemuri consecutiv ducând setul doi în tiebreak, pe care îl câștigă cu 7-5. Câștigă și meciul, cu 6-2 în setul decisiv. După aproape trei ore de joc spectatorii au avut satisfacția de a fi urmărit un meci frumos, cu multe răsturnări de situații și o revenire spectaculoasă, singurul nemulțumit de joc fiind însuși câștigătorul care a declarat că în ciuda victoriei, nu a fost mulțumit  de calitatea tenisului pe care l-a jucat în acest meci. Felicitări Patrick pentru rezultatele bune obținute în turneul din Elveția precum şi pentru victoria din finala Cupei Artimex ediția a IV!


Cupa Artimex Ediţia IV 14 ani 20-26 februarie 2010
Ştire difuzată la postul de televiziune NCN

Click aici pentru galeria foto a competiţiei

Datele tehnice ale competiţiei:
Tablou principal 14 ani fete
Tablou principal 14 ani băieţi